Salata de caracatita cu usturoi
PrinteazaSalata de caracatita cu usturoi din: caracatiţă, ţelină, usturoi, ulei de măsline, oţet, sare, piper.
- 1 caracatiţă
- 1 legătură de ţelină
- 2 căţei de usturoi
- 3 linguri de ulei de măsline
- 2 linguri de oţet din vin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi-o şi puneţi-o într-o cratiţă în care aţi turnat două pahare de apă. Circa 45 de minute, fierbeţi-o la foc potrivit, până e bine pătrunsă, acoperind oala cu capacul.
Scoateţi-o din cratiţă, lăsaţi-o să se răcească puţin, apoi desprindeţi membrana fină care-i acoperă tentaculele şi punga de cerneală.
Tăiaţi punga în bucăţi şi tentaculele în felii de un centimetru. Curăţaţi usturoiul şi feliaţi-l subţire. Spălaţi ţelina. Puneţi deoparte câteva frunze, subţiaţi cozile cu un cuţit, apoi tăiaţi-le în rondele fine.
Turnaţi uleiul în tigaie şi căliţi timp de două minute usturoiul mărunţit. Adăugaţi bucăţile de caracatiţă şi rondelele de ţelină, apoi potriviţi de sare şi piper.
Lăsaţi să fiarbă două minute, amestecând des, apoi luaţi totul de pe foc. Turnaţi compoziţia într-o salatieră, adăugaţi oţetul, amestecaţi şi ornaţi cu frunze de ţelină.
Pofta buna!