Salata de caracatita marinata
PrinteazaSalata de caracatita marinata din: caracatite, vin, telina, morcovi, patrunjel, usturoi, lamaie, frunza de dafin, ceapa, ulei, ardei, otet, sare, piper, cartofi.
- 4 caracatiţe
- 500 ml vin alb
- două tije de ţelină
- doi morcovi
- pătrunjel
- usturoi
- lămîie
- o frunză de dafin
- o ceapă albă mică
- 100 ml ulei de măsline
- un ardei iute
- o lingură cu oţet balsamic
- sare
- piper
- cartofi
Mod de preparare:
A într-o oală se pun la fiert vinul alb, doi litri de apă, frunza de dafin, ceapa albă curăţată de foi şi tăiată în jumătăţi, doi căţei de usturoi, piper după gust şi două fire de pătrunjel.
Cînd a început să clocotească se pun caracatiţele spălate şi scurse de apă. Se lasă să fiarbă 30 de minute sau pînă cînd au devenit fragede, se scot din apă şi se taie bucăţi mici.
In altă oală se pun uleiul de măsline, ardeiul iute spălat şi taiat bucati mai mari, coasa rasa de lamaie si putina sare. Se adauga restul de usturoi curatat de foi si taiat felii subtiri, restul de patrunjel spalat si tocat marunt, otetul balsamic si se toarna peste caracatita.
Morcovii rasi si tijele de telina feliate se amesteca impreuna cu salata de caracatita si se serveste imediat. Salata se serveste ca atare sau cu cartofi fierti presarati cu patrunjel tocat.
Poftă bună!