Salată de carne de vită cu ciuperci
PrinteazaSalată de carne de vită cu ciuperci
- 300 g carne de vită fiartă foarte bine
- 2 cepe mijlocii
- 10-12 ciuperci
- 1 sfeclă mijlocie fiartă
- 1 linguriţă muştar
- 3 linguri oţet de mere sau zeamă de lămâie
- 4-5 linguri ulei
- 1 linguriţă zahăr
- sare
- piper
- verdeaţă
Mod de preparare:
Pregăteşti întâi sosul pentru care freci muştarul cu zahărul, sare şi piper şi apoi torni uleiul puţin câte puţin ca la maioneză.
Adaugi zeama de lămâie şi ceapa tăiată foarte fin.
Speli ciupercile, le cureţi dacă sunt proaspete şi le pui imediat în sos ca să nu se înnegrească.
Cureţi şi sfecla, o tai cubuleţe şi la fel carnea, după care le amesteci cu sosul şi ciupercile.
Aşezi totul într-o salatieră, presari verdeaţă şi o dai la rece pentru o oră înainte de servire.
Poftă bună