Salata de cartofi cu ansoa si masline
PrinteazaSalata de cartofi cu ansoa si masline din: cartofi, capere, rosii cherry, masline, ansoa, ceapa, otet, ulei de masline, sare, piper, maghiran.
- 750 g cartofi
- 100 g capere la borcan
- 150 g roşii cherry
- 10 măsline negre
- 4 fileuri de anşoa în ulei
- 1 ceapă roşie
- 2 linguri de oţet de vin
- 3 linguri de ulei de măsline sare
- piper
- măghiran proaspăt
Mod de preparare:
Cartofii se spală bine şi se fierb în coajă circa 25 de minute. După ce se varsă apa, se lasă la scurs şi la răcit, apoi se curăţă şi se taie cuburi.
Cartofii se pun într-un vas împreună cu caperele. Roşiile cherry se spală şi se taie în jumătăţi. Se scot sâmburii de la măsline. Fileurile de anşoa se scurg de -ulei şi se toacă. Ceapa se curăţă şi se taie inele.
Se adaugă toate ingredientele peste cartofi şi capere şi se amestecă bine. Oţetul şi uleiul se amesteca cu sarea şi cu piperul, se toarnă peste salată şi se înglobează. Se lasă să stea 30 de minute.
La final, salata se ornează cu măghiran şi se serveşte.
Salata de cartofi cu ansoa si masline
Pofta buna!