Salata de cartofi cu ansoa
PrinteazaO reteta simpla de salata de cartofi cu ansoa din: cartofi, arpagic, usturoi, ansoa, masline, otet, sare si piper.
- 1 kg cartofi
- 15 fire arpagic
- 7 căţei usturoi
- 20 fileuri anşoa
- 200 g măsline negre şi verzi
- 25 ml oţet
- sare şi piper, după gust
Mod de preparare:
Cartofii se fierb în apă clocotită cu sare, se curăţă de coajă şi, după ce s-au răcit bine, se taie în rondele subţiri. Se aşează rondelele într-un castron, strpoindu-le înainte cu apă rece, spre a nu se lipi între ele. Arpagicul se curăţă, se împănează cu usturoi tăiat în lung şi se opăreşte în apă clocotită un sfert de oră.
După răcire, se aşează deasupra cartofilor, peste care se pun fileuri de anşoa (aproximativ 1/3) tocate mărunt. Se adaugă uleiul, oţetul, piperul măcinat şi sc sărează după gust. Se pune totul în salaticră, ornându-se cu restul de fileuri de anşoa şi jumătăţi dc măsline, fără sâmburi.
Incoming search terms:
- salata de cartofi cu ansoa