Salata de cartofi cu branza si rosii

Printeaza

Salata de cartofi cu branza si rosii din: cartofi, ulei, salata romana, rosii cherry, castravete, branza feta, otet balsamic, sare, mustar iute, sare, piper si creson.

Ingrediente:Salata_de_cartofi_cu_branza_si_rosii

  • 400 g cartofi fierti in coaja
  • 4 linguri ulei neutru
  • 1 miez de salata romana
  • 125 g rosii cherry
  • 1/2 castravete
  • 75 g branza feta
  • 3 linguri otet balsamic
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita mustar iute
  • sare
  • piper
  • creson

 

Mod de preparare:

Se decojesc cartofii şi se taie felii subţiri. Se încing 2 linguri de ulei într-o tigaie mare şi se prăjesc feliile de cartofi, unele lângă altele, la foc mijlo­ciu 6-8 min. Intre timp se spală mie­zul de salată, se scutură frunzele şi se rup bucăţi. Se pregătesc legumele.

Se taie jumătăţi roşiile cherry; castravetele se decojeşte şi se taie felii. Se taie brânza cubuleţe. Se întorc cartofii şi se rumenesc şi pe partea cealaltă. Pentru marinată, se amestecă oţetul cu zahăr, muştar şi restul de ulei; se sărează şi se piperează.

Se condi­mentează cartofii. Se repartizează pe 2 farfurii salata verde, roşiile şi castra­veţii. Se aşază deasupa cartofii, se stropeşte cu dressingul şi se presară brânza. Se taie cresonul şi se presară peste cartofi.

Salata de cartofi cu branza si rosii

Salata_de_cartofi_cu_branza_si_rosii

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.