Salata de cartofi cu branza si rosii
PrinteazaSalata de cartofi cu branza si rosii din: cartofi, ulei, salata romana, rosii cherry, castravete, branza feta, otet balsamic, sare, mustar iute, sare, piper si creson.
- 400 g cartofi fierti in coaja
- 4 linguri ulei neutru
- 1 miez de salata romana
- 125 g rosii cherry
- 1/2 castravete
- 75 g branza feta
- 3 linguri otet balsamic
- 1/2 lingurita sare
- 1 lingurita mustar iute
- sare
- piper
- creson
Mod de preparare:
Se decojesc cartofii şi se taie felii subţiri. Se încing 2 linguri de ulei într-o tigaie mare şi se prăjesc feliile de cartofi, unele lângă altele, la foc mijlociu 6-8 min. Intre timp se spală miezul de salată, se scutură frunzele şi se rup bucăţi. Se pregătesc legumele.
Se taie jumătăţi roşiile cherry; castravetele se decojeşte şi se taie felii. Se taie brânza cubuleţe. Se întorc cartofii şi se rumenesc şi pe partea cealaltă. Pentru marinată, se amestecă oţetul cu zahăr, muştar şi restul de ulei; se sărează şi se piperează.
Se condimentează cartofii. Se repartizează pe 2 farfurii salata verde, roşiile şi castraveţii. Se aşază deasupa cartofii, se stropeşte cu dressingul şi se presară brânza. Se taie cresonul şi se presară peste cartofi.
Salata de cartofi cu branza si rosii
Pofta buna!