Salata de cartofi cu ceapa si mustar
PrinteazaSalata de cartofi cu ceapa si mustar
- 1 kg cartofi roşii
- 1 ceapă
- 200 ml apă fiartă cu condimente
- 3 linguri oţet
- 1 linguriţă muştar
- 1 linguriţă zahăr
- 5 linguri ulei
- sare
- piper după gust
Mod de preparare:
Cartofii spălaţi îi pui la fiert cu tot cu coajă în puţină apă sărată, pentru 20 de minute. Ii scurgi şi îi laşi să se răcească. îi cureţi şi îi tai rondele când sunt reci, pentru a nu se sfărâma. îi sărezi şi piperezi după gust.
Ceapa o tai cubuleţe mici şi o pui la fiert în 200 ml apă cu 1 lingură de condimente, muştar, oţet şi zahăr. Laşi să dea 2-3 clocote, apoi o torni fierbinte peste cartofi.
Laşi să se pătrundă o oră. Torni uleiul peste cartofi, amstecând uşor, să nu se sfărâme. Cine doreşte poate adăuga în salată roşii, castraveţi sau felii de ridichi.
Pofta buna!