Salata de cartofi cu ceapa

Printeaza

Salata de cartofi cu ceapa

Ingrediente:Salata de cartofi cu ceapa

  • 1 kg cartofi
  • 4 cepe
  • 1/2 ceaşcă oţet îndoit cu apă
  • 1 lingură zahăr
  • sare

.

Pentru sos:

  • 2 gălbenuşuri
  • 100 g ulei
  • 1 lingură zeamă de lămâie sau oţet
  • un praf de piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Se fierb cartofii, se curăţă calzi, se taie felii şi se pun într-un carton. Se toarnă deasupra oţetul îndoit cu apă şi zahărul. Se taie cepele felii foarte subţiri, se amestecă cu cartofii, se pune sare, se acoperă şi se dă la rece.

A două zi se face o maioneză din două gălbenuşuri, cu ulei, sare, piper, zeamă de lămâie sau oţet. Se subţiază cu apă atât, cât să se poată amesteca uşor cu salata de cartofi.

Se potriveşte gustul sărat şi acru.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.