Salata de cartofi cu cimbru

Printeaza

Salata de cartofi cu cimbru din: cartofi, sare, piper, ulei, masline, rosii, salata verde, zahar, cimbru.

Ingrediente:Salata de cartofi cu cimbru

  • 6-8 cartofi mai mari
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguriţe de ulei
  • 300 g de măsline
  • 3 roşii
  • o salată verde mai mică
  • o linguriţă de zahăr
  • cimbru

 

Mod de preparare:

Se curăţă cartofii de coajă, se spală şi se taie în sferturi. Se condimentează cu sare şi piper şi se pun într-o tavă. Se stro­pesc cu puţină apă şi ulei, se acoperă cu capacul şi se bagă la cuptor la o temperatură de 160 C.

Separat, se curăţă salata, se spală în 2-3 ape şi se lasă să se scurgă. Dacă nu aţi găsit măsline gata tăiate, atunci cele pe care le aveţi le desfaceţi de pe sâmburi şi le tăiaţi fâşii.

După ce s-au copt cartofii, se scot din cuptor şi se lasă la rece câteva minute. Se taie roşiile cubuleţe, se rupe salata sau se taie cu un cuţit special şi se amestecă cu măslinele.

Se ames­tecă toate ingredientele cu sare, piper şi zahăr, dacă mai este nevoie, şi se acresc după preferinţă cu zeamă de lămâie sau cu oţet aromatic. Se garniseşte cu cimbru.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.