Salată de cartofi cu copane de pui
PrinteazaO reteta de Salată de cartofi cu copane de pui din: ceapa, supa, otet de vin alb, piper, mustar iute, copanele de pui, oua, boia, faina, pesmet, grasime, castravete si ulei de rapita.
- 1 ceapă
- cca 125 ml supă
- 3-4 linguri oţet de vin alb
- piper
- 1 linguriţă muştar iute
- 4 copănele de pui
- 2 ouă
- 1 vârf de cuţit boia
- cca 50 g făină
- cca 150 g pesmet
- 1 kg grăsime pentru fritat
- 1 castravete
- 4 linguri ulei de rapiţă
Mod de preparare:
Se spală cartofii şi se fierb în apă cu sare cca 30 min. Se decojesc apoi şi se taie felii. Se curăţă şi se toacă ceapa. Se dă în fiert supa cu oţet; se adaugă ceapă, sare, piper şi muştar.
Se toarnă peste feliile de cartofi şi se lasă să se pătrundă cca 20 min.
Se spală copănelele, se şterg şi se taie în două pe articulaţie (eventual se îndepărtează pielea). Se bat ouăle cu sare, piper şi boia. Se tăvălesc bucăţile de carne mai întâi prin făină, apoi prin ou şi în final prin pesmet. Se fritează în porţii succesive de cca 10-12 min., până se rumenesc.
Se lasă să se scurgă pe prosoape de hârtie. Se decojeşte castravetele şi se taie felii. Se amestecă în salată, împreună cu uleiul; se adaugă sare, piper şi oţet, dupa gust.
Se serveşte alături de puiul fript – eventual se ornează.
Salată de cartofi cu copane de pui
Pofta buna!