Salata de cartofi cu fasole verde
PrinteazaSalata de cartofi cu fasole verde din: cartofi, fasole, rosii, costita, sare, rozmarin, ulei, otet, piper.
- 500 g cartofi pentru fiert
- 300 g fasole verde
- sare
- 50 g roşii uscate în ulei
- 40 g costiţă
- 1 lingură de ace de rozmarin
- 3 linguri de ulei de măsline
- 4 linguri de oţet de vin roşu
- 2 gălbenuşuri
- piper proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Cartofii se taie felii. Fasolea verde se curăţă, se taie bucăţi şi se fierbe 10 minute în apă cu sare. Apa în care a fiert se păstrează. Roşiile se scurg de ulei şi se taie cubuleţe împreună cu costiţa.
Se încing într-o tigaie uleiul de măsline şi 2 linguri de ulei de la roşiile uscate, în care se prăjesc apoi uşor costiţa şi acele de rozmarin.
Se adaugă oţetul şi 100 ml de ăpă în care a fiert fasolea, iar apoi roşiile. Se pun în tigaie şi feliile de cartofi şi fasolea şi se lasă totul pe foc circa 20 de minute. La final, uleiul se strecoară şi se păstrează.
Pentru sos, se amestecă uleiul cu gălbenuşurile şi se încălzesc (nu se dau în clocot!). Sosul se bate apoi cu telul, se sărează, se piperează şi se toarnă peste salată.
Salata de cartofi cu fasole verde
Pofta buna!