Salată de cartofi cu fasole

Printeaza

O reteta de salata de cartofi cu fasole din: cartofi, sare, fasole verde, cimbrisor, fasole boabe rosie si alba, ceapa rosie, rosii, mustar, supa, otet de vin alb, piper, zahar, ulei de masline si bacon.

Ingrediente:Salată de cartofi cu fasole

  • 1 kg cartofi
  • sare
  • 500 g fasole verde
  • 1 legătură cimbrişor
  • 1 conservă mică boabe de fasole albă
  • 1 conservă mică boabe de fasole roşie
  • 1 ceapă roşie
  • 4 roşii
  • 1 linguriţă muştar
  • 2 linguri supă
  • 1 lingură oţet de vin alb
  • piper
  • zahăr
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 8 felii bacon

 

Mod de preparare:

Se spală cartofii şi se fierb cu tot cu coajă în apă cu sare timp de cca 20 min. Se scurg, se lasă să se răcorească puţin şi se deco- jesc. Se taie apoi sferturi. Se curăţă păstăile de fasole ver­de şi se rup jumătăţi. Se pun deo­parte 2 fire de cimbrişor; restul se opăresc împreună cu fasolea ver­de în apă clocotită cca 3-4 min.

Se scoate, se trece prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă. Se scurg conservele de boabe de fa­sole.  Se taie ceapa fâşii. Se curăţă roşiile şi se taie în opt. Se amestecă muştarul cu supă, oţet, sare, piper şi 1 praf zahăr. Se înglobea­ză în final uleiul, bătând cu telul. Cartofii se amestecă cu marinata.

Se lasă să se pătrundă. Se toacă restul de cimbrişor şi se adaugă la cartofi, cu fasolea, ceapa şi roşiile. Se prăjeşte baconul într-o tiga­ie, până devine crocant, apoi se presară peste salată. Această salată se poate servi eventual ală­turi de friptură de porc la grătar.

Salată de cartofi cu fasole

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.