Salată de cartofi cu fasole
PrinteazaO reteta de salata de cartofi cu fasole din: cartofi, sare, fasole verde, cimbrisor, fasole boabe rosie si alba, ceapa rosie, rosii, mustar, supa, otet de vin alb, piper, zahar, ulei de masline si bacon.
- 1 kg cartofi
- sare
- 500 g fasole verde
- 1 legătură cimbrişor
- 1 conservă mică boabe de fasole albă
- 1 conservă mică boabe de fasole roşie
- 1 ceapă roşie
- 4 roşii
- 1 linguriţă muştar
- 2 linguri supă
- 1 lingură oţet de vin alb
- piper
- zahăr
- 2 linguri ulei de măsline
- 8 felii bacon
Mod de preparare:
Se spală cartofii şi se fierb cu tot cu coajă în apă cu sare timp de cca 20 min. Se scurg, se lasă să se răcorească puţin şi se deco- jesc. Se taie apoi sferturi. Se curăţă păstăile de fasole verde şi se rup jumătăţi. Se pun deoparte 2 fire de cimbrişor; restul se opăresc împreună cu fasolea verde în apă clocotită cca 3-4 min.
Se scoate, se trece prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă. Se scurg conservele de boabe de fasole. Se taie ceapa fâşii. Se curăţă roşiile şi se taie în opt. Se amestecă muştarul cu supă, oţet, sare, piper şi 1 praf zahăr. Se înglobează în final uleiul, bătând cu telul. Cartofii se amestecă cu marinata.
Se lasă să se pătrundă. Se toacă restul de cimbrişor şi se adaugă la cartofi, cu fasolea, ceapa şi roşiile. Se prăjeşte baconul într-o tigaie, până devine crocant, apoi se presară peste salată. Această salată se poate servi eventual alături de friptură de porc la grătar.
Salată de cartofi cu fasole
Pofta buna!