Salata de cartofi cu hrean
PrinteazaSalata de cartofi cu hrean din: cartofi, ceapa, iaurt, patrunjel, zahar, sare, piper, ulei, otet, hrean.
- 1 kg cartofi noi micuţi
- 5 fire ceapă verde
- 1/2 cană iaurt
- 1 legătură pătrunjel
- 1 linguriţă zahăr
- sare
- piper
- 3 linguri ulei de măsline
- oţet
- 2 linguri hrean ras
Mod de preparare:
Spălaţi cartofii, tăiaţi-i jumătăţi. Fierbeţi-i în apă cu sare 10-15 min. Când sunt gata, scurgeţi-i bine, puneţi-i într-un castron, turnaţi uleiul şi amestecaţi uşor.
Lăsaţi să se răcească.
Tocaţi mărunt ceapa şi pătrunjelul. Bateţi bine iaurtul cu zahărul, până se dizolvă, apoi amestecaţi hreanul şi 1-2 linguri de oţet, după gust.
Când s-au răcit bine cartofii, presăraţi sare şi piper, ceapa şi pătrunjelul tocat, turnaţi sosul de hrean, amestecaţi.
Lăsaţi-o acoperită cca 30 min, apoi serviţi.
Pofta buna!