Salata de cartofi cu hrean

Printeaza

Salata de cartofi cu hrean din: cartofi, ceapa, iaurt, patrunjel, zahar, sare, piper, ulei, otet, hrean.

Ingrediente:Salata de cartofi cu hrean

  • 1 kg cartofi noi micuţi
  • 5 fire ceapă verde
  • 1/2 cană iaurt
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 linguriţă zahăr
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei de măsline
  • oţet
  • 2 linguri hrean ras

 

Mod de preparare:

Spălaţi cartofii, tăiaţi-i jumătăţi. Fierbeţi-i în apă cu sare 10-15 min. Când sunt gata, scurgeţi-i bine, puneţi-i într-un castron, turnaţi uleiul şi amestecaţi uşor.

Lăsaţi să se răcească.

Tocaţi mărunt ceapa şi pătrunjelul. Bateţi bine iaurtul cu zahărul, până se dizolvă, apoi amestecaţi hreanul şi 1-2 linguri de oţet, după gust.

Când s-au răcit bine cartofii, presăraţi sare şi piper, ceapa şi pătrunjelul tocat, turnaţi sosul de hrean, amestecaţi.

Lăsaţi-o acoperită cca 30 min, apoi serviţi.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.