Salata de cartofi cu marar si ou
PrinteazaSalata de cartofi cu marar si ou din: cartofi, ceapă albă sau verde, ouă, supă de carne, ulei, oţet de mere, mărar verde, sare, piper.
- 3 kg cartofi fierţi în coajă
- 400 g ceapă albă sau verde
- 6 ouă fierte
- 300 ml supă de carne
- 150 ml ulei
- 150 ml oţet de mere
- o legătură de mărar verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cartofii fierţi în coajă se des- pieliţează şi se taie în felii groase de 1 cm.
Din mărarul tocat fin, supă, oţet, ulei, sare şi piper se mixează un sos bine legat.
Se toarnă peste cartofi şi se frământă cu mâna astfel încât să se încorporeze tot lichidul, iar cartofii să se transforme pe jumătate în piure brut, iar jumătate să rămână întregi. Se serveşte pe platou decorat cu felii de ou fiert şi mărar verde.
Salata de cartofi cu marar si ou
Pofta buna!