Salata de cartofi cu masline si ansoa
PrinteazaSalata de cartofi cu masline si ansoa din: cartofi, arpagic, usturoi, ansoa, masline, otet, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 kg cartofi
- 15 fire arpagic
- 2 căţei usturoi
- 20 filteuri anşoa
- 200 g măsline negre şi verzi
- 25 ml oţet
- sare şi piper
Mod de preparare Salata de cartofi cu masline si ansoa:
Cartofii se fierb în apă clocotită cu sare, se curăţă de coajă şi, după ce s-au răcit bine, se taie în rondele subţiri.
Se aşază rondelele într-un castron, stropindu-le înainte cu apă rece, spre a nu se lipi între ele.
Arpagicul se curăţă, se împănează cu usturoi tăiat în lung şi se opăreşte în apă clocotită un sfert de oră.
După răcire, se aşază deasupra cartofilor, peste care se pun fileuri de anşoa (aproximativ 1/3) tocate mărunt.
Se adaugă uleiul, oţetul, piperul măcinat şi se sărează după gust.
Se pune totul în salatieră, ornându-se, după omogenizare, cu restul de fileuri de anşoa şi jumătăţi de măsline, fără sâmburi.
Pofta buna!