Salata de cartofi cu midii
PrinteazaSalata de cartofi cu midii din: cartofi, midii, ardei, ceapa, usturoi, vin, lamaie, ulei, sare, piper, rosii.
- 500 g cartofi
- 500 g midii
- un ardei gras verde
- un ardei gras roşu
- două cepe
- doi căţei de usturoi
- 250 ml vin alb demisec
- o frunză de dafin
- o crenguţă de cimbru
- o lămâie
- ulei de măsline
- sare
- piper
- roşii
Mod de preparare:
Intr-o oală se pun vinul, un litru de apă, frunza de dafin, sarea, piperul şi o crenguiţă de cimbru. Când a început: să clocotească, se adaugă midliile decongelate scurse de apă şi se fierb timp de 15 minute.
Cepele, ardeii şi usturoiul se curăţă, se spială şi se toacă mărunt. Se încing trei linguri de ulei într-o cratiţă, se adaugă legumele tăiate şi se călesc timp de cinci minute. Se pun midiile scurse de apă, sarea, piperul şi o cană de apă. Se lasă să fiarbă până când scade lichidul şi devine ca un sos.
Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se fierb în apă cu sare. Se taie în cubuleţe şi se aşază pe un platou. Se toarnă deasupra amestecul din cratiţă, sucul de lămâie, se presară cimbru tocat şi se serveşte imediat. Pentru un sos şi mai gustos, se pot adăuga roşii date pe râzătoare.
Poftă bună!