Salata de cartofi cu muschi de vita uscat
PrinteazaO reteta de salata de cartofi cu telina, mere, suc de lamaie, sare, piper, ulei de masline, rucola si muschid e vita uscat.
- 750 g cartofi
- 150 ml supă
- 250 g tulpină de ţelină
- 2 mere dulci-acrişoare
- </ p muştar< de boabe lingură 1>4 linguri suc de lămâie
- sare
- piper
- 4 linguri ulei de măsline
- 1 legătură rucola
- 80 g muşchi de vită uscat, tăiat subţire
Mod de preparare:
Spălaţi cartofii, apoi fierbeţi-i 20-25 de minute. Scurgeţi-i, curăţaţi-i de coajă, apoi tăiaţi-i felii rotunde, încălziţi supa, turnaţi-o peste cartofi, acoperiţi-i cu un capac şi lăsaţi-i cca. 30 de minute să se pătrundă.
Pregătiţi ţelina şi tocaţi-o mărunt. Tăiaţi merele în patru, îndepărtaţi-le seminţele, apoi tăiaţi-le felioare. Amestecaţi muştarul cu sucul de lămâie, sarea şi piperul, apoi încorporaţi şi uleiul.
Amestecaţi sosul obţinut cu ţelina, merele şi cartofii şi condimentaţi după gust. Taiati rucola bucati, incorporati-o in salata si decorati-o cu cateva felioare de jambon de vita.
Poftă bună!