Salată de cartofi cu nuci
PrinteazaSalată de cartofi cu nuci
Ingrediente:
- 800 g cartofi
- două cepe roşii
- 50 g miezuri de nucă
- 50 g măsline feliate
- 25 g stafide
- un căţel de usturoi
- muştar cu boabe
- ulei de măsline
- oţet de mere
- sare, piper
- pudră de scorţişoară
- pătrunjel
- ouă
- salată verde
Preparare:
Cepele se curăţă de foi, se spală, se taie în rondele subţiri şi se pun într-un castron cu apă rece, ca să mai elimine din mirosul şi gustul puternic.
Cartofii se spală, se fierb în apă cu sare şi se lasă la răcit timp de zece minute, apoi se curăţă de coajă.
Se taie fiecare cartof în rondele subţiri sau în felii mai groase, se pun într-un castron împreună cu rondelele de ceapă, miezurile de nucă tăiate mărunt, stafidele, măslinele, sarea şi piperul.
Separat se face un sos din două linguri de ulei de măsline, o lingură de oţet de mere şi două linguri de muştar cu boabe.
Se adaugă sarea şi piperul, un vârf de cuţit de pudră de scorţişoară, verdeaţa tocată şi usturoiul pisat.
Se amestecă şi se serveşte alături de salata de legume caldă sau rece.
Salată de cartofi cu nuci
Pofta buna!
Sa fac si eu o salata de cartofi. Pe langa, nuci, o sa pun si cateva migdale.