Salata de cartofi cu pastrav afumat
PrinteazaSalata de cartofi cu pastrav afumat din: cartofi, pastrav, mar, fasole verde, ceapa, rosii, salata verde, sare, iaurt, smantana, hrean.
- 750 g cartofi
- 4 fileuri păstrăv afumat
- 1 măr
- 100 g fasole verde
- sare
- 30 g ceapă verde
- 80 g roşii
- 75 g salată verde
- 150 g iaurt
- 75 ml smântână
- 1 lingură hrean ras
- suc de lămâie
- piper
Mod de preparare:
Se spală cartofii şi se fierb în coajă 20 de minute. Se scurg, se decojesc şi se taie felii.
Fasolea se opăreşte cca 8 minute în apă cu sare, se trece prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă. Se amestecă toate ingredientele de salată într-un castron.
Se prepară dressingul: se amestecă iaurtul cu smântâna şi hrean şi se adaugă suc de lămâie, sare şi piper. Se adaugă sosul la salată, se amestecă şi se lasă puţin să se întrepătrundă.
Pofta buna!