Salată de cartofi cu peşte
PrinteazaSalată de cartofi cu peşte
Ingrediente:
- 600 g cartofi
- 300 g ciuperci
- două cepe
- 100 g mazăre
- 500 g fileuri de hering murat
- sare, piper
- cimbru
- ulei de floarea-soarelui
- o lămâie
- 250 ml maioneză
Preparare:
Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se pun la fiert în apă rece cu puţină sare şi o lingură de ulei.
Se scurg de apă, se lasă să se răcească şi se taie în bucăţi mai mari.
Cepele se curăţă de foi, se spală şi se taie peştişori. Se încing trei linguri de ulei într-o cratiţă, se adaugă cepele şi se prăjesc până când devin aurii. Mazărea se fierbe, se scurge de apă şi se pune peste cartofi.
Fileurile de peşte se curăţă de oase, se taie în bucăţi mai mici şi se aşază peste legumele din vas.
Ciupercile se curăţă de pieliţă, se spală şi se taie în felii mai groase. Se călesc în ulei încins, se scurg de ulei şi se pun lângă celelalte legume.
Se condimentează, se toarnă trei linguri de ulei, sucul de lămâie, cimbrul tocat şi se amestecă.
Salată de cartofi cu peşte
Pofta buna!
Foarte buna salata de cartofi cu peste. Recomand.