Salata de cartofi cu pestisori afumati
PrinteazaSalata de cartofi cu pestisori afumati din: cartofi, pestisori afumati, otet, ulei, ceapa, patrunjel sau marar verde.
- 1/2 kg cartofi
- 150 g peştişori săraţi (gingirică, hamsie etc.)
- 3-5 linguri oţet
- 4 linguri ulei
- 3 cepe
- opţional: pătrunjel sau mărar verde.
Mod de preparare:
Cartofii se fierb în coajă, se curăţă calzi, apoi se taie rondele subţiri şi se ung cu uleiul.
Peştişorii care au fost ţinuţi câteva ore în oţet (diluat cu apă) se scot, se lasă câteva minute în strecurătoare să se scurgă oţetul şi se taie în bucăţele de 1 -2 cm lungime, apoi se amestecă cu cartofii unşi. La amestec se adaugă cele trei cepe tăiate fin (fideluţă).
Deasupra se ornează cu pătrunjel (sau/şi mărar) tăiat mărunt.
Pofta buna!