Salata de cartofi cu pestisori afumati

Printeaza

Salata de cartofi cu pestisori afumati din: cartofi, pestisori afumati, otet, ulei, ceapa, patrunjel sau marar verde.

Ingrediente:Salata de cartofi cu pestisori afumati

  • 1/2 kg cartofi
  • 150 g peştişori săraţi (gingirică, hamsie etc.)
  • 3-5 linguri oţet
  • 4 linguri ulei
  • 3 cepe
  • opţional: pătrunjel sau mărar verde.

 

Mod de preparare:

Cartofii se fierb în coajă, se curăţă calzi, apoi se taie rondele subţiri şi se ung cu uleiul.

Peştişorii care au fost ţinuţi câteva ore în oţet (diluat cu apă) se scot, se lasă câteva minute în strecurătoare să se scurgă oţetul şi se taie în bucăţele de 1 -2 cm lungime, apoi se amestecă cu cartofii unşi. La amestec se adaugă cele trei cepe tăiate fin (fideluţă).

Deasupra se ornează cu pătrunjel (sau/şi mărar) tăiat mărunt.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.