Salată de cartofi cu piept de curcan
PrinteazaO reteta de salata de cartofi cu piept de curcan din: cartofi, file de piept de curcan, ceapa verde, broccoli, sare, smantana, galbenusuri, otet si piper.
- 800 g cartofi mici
- 300 g file de piept de curcan
- 2 legături ceapă verde
- 250 g broccoli
- sare
- 150 g smântână dulce
- 50 g smântână fermentată
- 2 gălbenşuri foarte proaspete
- 3 linguri oţet
- piper
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200°C. Se spală cartofii şi se taie sferturi, pe lung. Se spală carnea de curcan, se şterge şi se taie fâşii. Se prepară legumele. Se taie ceapa verde rondele şi se despart bucheţelele de broccoli; ambele se opăresc în apă clocotită cu sare cca 2 min. Se scot, se trec printr-un jet de apă rece şi se lasă să se scurgă bine.
Se amestecă cele două sortimente de smântână cu gălbenuşuri şi oţet. Se adaugă cartofi şi piept de curcan şi se amestecă; se sărează şi se piperează. Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt; se coace 20 min. pe şina din mijlocul cuptorului.
Se adaugă broccoli şi se mai fierbe 10 min. Se amestecă împreună cu ceapa verde, se potriveşte de sare şi piper după gust şi se serveşte salata cât este caldă.
Salată de cartofi cu piept de curcan
Pofta buna!