Salata de cartofi cu sos de branza
PrinteazaSalata de cartofi cu sos de branza din: cartofi, unt, castraveti murati, branza, smantana, iaurt, sare, piper, patrunjel.
- 400 g cartofi
- 50 g unt
- 2 castraveţi muraţi
Pentru sos:
- 200 g brânză dulce
- 50 g brânză sărată de oaie sau de capră
- 100 g smântână
- 100 g iaurt sare
- piper măcinat
- 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Speli cartofii şi ii fierbi în coajă pentru 20 de minute.
După ce i-ai scurs şi s-au mai răcit, îi decojeşti şi îi tai în felii groase. Pui deasupra felioare de unt, ca să se topească. Tai castraveciorii în rondele subţiri.
Cât timp fierbi cartofii, mixezi în blender brânza dulce, brânza sardtă, smântână şi iaurtul. Sărezi sosul după gust şi îl asezonezi cu piper şi cu pătrunjel fin tocat.
Repartizezi în farfurii cartofii, castraveţii şi sosul de brânză. Decorezi cu pătrunjel şi serveşti preparatul imediat.
Pofta buna!