Salata de cartofi cu sos de branza

Printeaza

Salata de cartofi cu sos de branza din: cartofi, unt, castraveti murati, branza, smantana, iaurt, sare, piper, patrunjel.

Ingrediente:Salata de cartofi cu sos de branza

  • 400 g cartofi
  • 50 g unt
  • 2 castraveţi muraţi

Pentru sos:

  • 200 g brânză dulce
  • 50 g brânză sărată de oaie sau de capră
  • 100 g smântână
  • 100 g iaurt sare
  • piper măcinat
  • 1 legătură pătrunjel

 

Mod de preparare:

Speli cartofii şi ii fierbi în coajă pentru 20 de minute.

După ce i-ai scurs şi s-au mai răcit, îi decojeşti şi îi tai în felii groase. Pui deasupra felioare de unt, ca să se topească. Tai castraveciorii în rondele subţiri.

Cât timp fierbi cartofii, mixezi în blender brânza dulce, brânza sardtă, smântână şi iaurtul. Sărezi sosul după gust şi îl asezonezi cu piper şi cu pătrunjel fin tocat.

Repartizezi în farfurii cartofii, castraveţii şi sosul de brânză. Decorezi cu pătrunjel şi serveşti preparatul imediat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.