Salata de cartofi cu sos de hrean
PrinteazaSalata de cartofi cu sos de hrean din: cartofi, ceapa verde, ardei gras, masline, ulei, zahar, patrunjel, sare, piper, hrean.
- 2 cartofi
- 2 fire ceapa verde
- 1 ardei gras
- 10 masline verzi
- 3 linguri ulei de masline
- 1 lingurita miere
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
- 2 linguri hrean ras
- 125 g iaurt
- 1-2 lingurite otet de mere
Mod de preparare:
Speli bine cartofii şi îi pui la fiert în apă uşor sărată, pentru 20 de minute, la foc mediu. Scurgi cartofii fierţi, iar când s-au mai răcit, îi decojeşti, îi tai în cuburi şi îi stropeşti cu 2 linguri ulei de măsline.
Pentru dressing, amesteci iaurtul cu mierea până se dizolvă, după care pui hreanul ras şi 1-2 linguriţe cu oţet. Cureţi, speli şi tai în fâşii ardeiul, iar ceapa verde în rondele.
Amesteci într-un castron cartofii, măslinele, ardeii, ceapa, pătrunjelul fin tocat şi dressingul de hrean.
Pofta buna!