Salata de cartofi cu sos de hrean

Printeaza

Salata de cartofi cu sos de hrean din: cartofi, ceapa verde, ardei gras, masline, ulei, zahar, patrunjel, sare, piper, hrean.

Ingrediente:Salata de cartofi cu sos de hrean

  • 2 cartofi
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 ardei gras
  • 10 masline verzi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita miere
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper
  • 2 linguri hrean ras
  • 125 g iaurt
  • 1-2 lingurite otet de mere

 

Mod de preparare:

Speli bine cartofii şi îi pui la fiert în apă uşor sărată, pentru 20 de minute, la foc mediu. Scurgi cartofii fierţi, iar când s-au mai răcit, îi decojeşti, îi tai în cuburi şi îi stropeşti cu 2 linguri ulei de măsline.

Pentru dressing, amesteci iaurtul cu mierea până se dizolvă, după care pui hreanul ras şi 1-2 linguriţe cu oţet. Cureţi, speli şi tai în fâşii ardeiul, iar ceapa verde în rondele.

Amesteci într-un castron cartofii, măslinele, ardeii, ceapa, pătrunjelul fin tocat şi dressingul de hrean.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.