Salata de cartofi cu sos pesto
PrinteazaSalata de cartofi cu sos pesto din: cartofi, fasole, mazare, sos pesto, lamaie, busuioc.
- 750 g cartofi noi
- 125 g bob (fasole cu bobul uriaş)
- 125 g mazăre
- 175 g fasole albă
- 2 linguri maioneză
- 3 linguri sos pesto
- 1/2 lingură zeamă de lămâie
- 0 mână de busuioc
Mod de preparare:
Fierbe cartofii în apă cu sare, apoi scurge-i de lichid.
Intre timp, pune un vas cu apâ la fiert pe foc. Adaugă bobul, mazărea şi fasolea şi lasă să fiarbă. Scurge de lichid şi clăteşte rapid sub jet de apă rece. Curăţă bobul de coajă şi lasă deoparfe.
Intr-un bol combină maioneza, sosul pesto, zeama de lămâie şi adaugă piper negru măcinat. Pune cartofii şi amestecă pentru a se unge uniform. Adaugă fasolea, bobul şi busuiocul odată ce s-au răcit.
Pofta buna!