Salată de cartofi, fasole şi roşii cu gremolata
PrinteazaO reteta delicioasa de salata cu:cartofi, fasole verde, rosii, ceapa verde, spanac, pesto, sare, piper negru, lamaie, usturoi, patrunjel.
- 200 g fasole căţărătoare
- 450 g cartofi mici
- 675 g roşii mixte (roşii-prună, roşii- cireaşă etc.)
- 4 cepe verzi, tăiate mărunt
- 200 g frunze tinere de spanac
- 2 roşii bine coapte, curăţate de coajă şi seminţe
- 1 lingură pesto
- sare
- piper negru, proaspăt măcinat
Ingrediente gremolata:
- 1 lămâie mică
- 2 căţei mari de usturoi, tăiaţi mărunt
- 1 mână pătrunjel, tocat
Mod de preparare:
Cartofii se fierb într-o oala încăpătoare, în apă clocotită, cu puţină sare,10-12 min. sau până când încep să se frăgezească.
Se adaugă fasolea şi se fierb încă două minute. Legumele se scurg şi să clătesc cu apă rece. Cartofii şi fasolea se amestecă cu roşiile, cepele verzi şi spanacul. Se asezonează după gust.
Pentru a prepara gremolata, se taie fâşii subţiri de coajă de lămâie, cu un curăţător de legume. Se îndepărtează pe cât posibil coaja albă, care este amara. Coaja de lămâie se taie mărunt şi se amestecă cu usturoiul şi pătrunjelul. Se asezonează şi se pune la păstrat.
Se stoarce zeama de lămâie şi se procesează 10-15 secunde în robotul de bucătărie împreună cu roşiile decojite şi pesto. Amestecul se toarnă peste salata de cartofi şi se amestecă. Deasupra se presară gremolata si se serveste.
Pofta buna!