Salată de cartofi noi cu capere si ceapa rosie
PrinteazaO reteta delicioasa de salata din: cartofi, ceapa rosie, capere, otet sherry, miere, ulei de masline.
- l,5kg de cartofi noi mici
- 1 ceapă roşie mică
- 2 linguri de capere în oţet
Ingrediente sos:
- 2 linguri de oţet din sherry
- 2 linguriţe de miere
- 100ml ulei de măsline
Mod de preparare:
Dacă dimensiunea cartofilor este mai mare decât o îmbucătură, se taie în bucăţi mai mici. Se fierb în apă cu sare pentru 15 minute, până ce sunt aproape gata. Intre timp, se înjumătăţeşte ceapa roşie şi se feliază cât de subţire posibil.
Se amesteca otetul cu mierea si o lingurita de sare pana ce aceasta din urma se dizolva, apoi se adauga uleiul de masline. Se scurg cartofii, se amesteca cu sosul, ceapa si caperele. Se lasa la racit. Se serveste la temperatura camerei.
Salată de cartofi noi cu capere si ceapa rosie
Pofta buna!