Salata de cartofi si hamsii
PrinteazaSalata de cartofi cu hamsii din: cartofi, hamsii, ceapa, castraveti, ulei, sare, otet, cimbru.
- 1 kg cartofi
- 300 g hamsii desărate
- 2 cepe mijlocii
- 2-3 castraveţi muraţi
- 2 linguri cu ulei
- sare
- 2 linguri cu oţet
- cimbru
Mod de preparare:
Spălaţi cartofii cu un burete aspru, puneţi-i să fiarbă în apă calda. Dupa 30 minute, scurgeţi apa, răciţi cartofii 5 minute şi curăţaţi-i de coajă.
Tăiaţi fiecare cartof în felii subţiri, strângeţi feliile în castron şi stropiţi cu ulei. Rupeţi capetele hamsiilor, curăţaţi de intestine şi de cozi, apoi tăiaţi felii mari. Amestecaţi peste cartofi.
Curăţaţi ceapa, tăiaţi-o jumătăţi, apoi fiecare jumătate tăiaţi-o in rondele subţiri. Amestecaţi ceapa cu felii subţiri de castravete murat şi puneţi totul peste cartofi şi hamsii.
Stropiţi cu ulei şi oţet, aromatizaţi cu cimbru, busuioc sau mentă bine mărunţite.
Pofta buna!