Salata de cartofi si morcovi
PrinteazaSalata de cartofi si morcovi din: cartofi, morcovi, dovlecei, otet, mustar, usturoi, sare, piper, ulei, patrunjel.
- 500 g cartofi
- 400 g morcovi
- 600 g dovlecei
- 4 linguri de oţet
- 1 linguriţă de muştar
- 1 căţel de usturoi
- sare de mare
- 1 vârf de cuţit de piper
- 6 linguri de ulei presat la rece (de exemplu de nuci)
- 4 fire de pătrunjel
Mod de preparare:
Cartofii se spală, apoi se fierb în coajă circa 20 de minute. După ce se scurg şi se trec pe sub jet de apă rece, se descojesc şi se lasă la răcit.
Morcovii se spală, se curăţă şi se taie bastonaşe fine. Dovleceii se spală, se taie în jumătate pe lung, apoi felii. Cartofii se feliază şi se amestecă cu bucăţile de morcov şi de dovlecel.
Se amestecă otetul cu mustarul. Se încorporează usturoiul curăţat şi zdrobit, apoi sosul se condimentează cu sare de mare şi piper. Se adaugă uleiul şi se înglobează cu telul.
Sosul se mai asezonează o dată după gust, apoi se amestecă cu legumele. Salata se lasă să se aromatizeze bine. La final, se spală pătrunjelul, se tamponează cu un prosop de hârtie şi se aleg doar frunzuliţele.
Salata se serveşte cu ornată cu pătrunjel.
Salata de cartofi si morcovi
Pofta buna!