Salata de cartofi si morcovi

Printeaza

Salata de cartofi si morcovi din: cartofi, morcovi, dovlecei, otet, mustar, usturoi, sare, piper, ulei, patrunjel.

Ingrediente:Salata_de_cartofi_si_morcovi

  • 500 g cartofi
  • 400 g morcovi
  • 600 g dovlecei
  • 4 linguri de oţet
  • 1 linguriţă de muştar
  • 1 căţel de usturoi
  • sare de mare
  • 1 vârf de cuţit de piper
  • 6 linguri de ulei presat la rece (de exemplu de nuci)
  • 4 fire de pătrunjel

Mod de preparare:

Cartofii se spală, apoi se fierb în coajă circa 20 de minute. După ce se scurg şi se trec pe sub jet de apă rece, se descojesc şi se lasă la răcit.

Morcovii se spală, se curăţă şi se taie bastonaşe fine. Dovleceii se spală, se taie în jumătate pe lung, apoi felii. Cartofii se feliază şi se amestecă cu bucăţile de morcov şi de dovlecel.

Se amestecă otetul cu mustarul. Se încorporează usturoiul curăţat şi zdrobit, apoi sosul se condimentează cu sare de mare şi piper. Se adaugă uleiul şi se înglobează cu telul.

Sosul se mai asezonează o dată după gust, apoi se amestecă cu legumele. Salata se lasă să se aromatizeze bine. La final, se spală pătrunjelul, se tamponează cu un prosop de hârtie şi se aleg  doar frunzuliţele.

Salata se serveşte cu ornată cu pătrunjel.

Salata de cartofi si morcovi

Salata_de_cartofi_si_morcovi

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.