Salata de ceapa alba
PrinteazaSalata de ceapa alba din: ceapa, ulei, lamaie, suc de rosii, sare, piper, pulbere de in.
Ingrediente:
- 4-5 cepe mijlocii
- 4 linguri cu ulei
- 1/2 lămâie
- 1 pahar cu suc de roşii
- sare
- piper măcinat
- pulbere de in
Mod de preparare Salata de ceapa alba:
Curăţaţi ceapa de foile uscate, tăiaţi în jumătăţi şi lăsaţi în apă rece 5-6 min.
Scurgeţi ceapa, tăiaţi-o peştişori şi căliţi în ulei 5-6 min. Lucraţi cu vasul acoperit, la foc mic.
Când ceapa s-a înmuiat adăugaţi sucul de roşii, săraţi şi piperaţi după gust, lăsaţi să scadă la foc mic.
Răciţi salata 10 min şi stropiţi-o cu zeamă de lămâie ca să nu fie indigestă.
Serviţi lângă legume fierte (cartofi, dovlecei, conopidă).
Dacă vă place, presăraţi peste ceapă pulbere din seminţe de in.
Pofta buna!