Salată de cicoare roşie cu mozzarella si prosciutto

Printeaza

O reteta simpla de Salată de cicoare roşie cu mozzarella si prosciutto din: cicoare rosie, mozzarella, prosciutto, ulei de masline extravirgin, sare si piper.

Ingrediente:Salată de cicoare roşie cu mozzarella si prosciutto

  • 500 g cicoare roşie (radicchio)
  • 400 g mozzarella
  • 150 g prosciutto
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Îndepărtează baza frunzelor de cicoare şi spală-le foarte bine. Scurge-le de apă, usucă-le şi taie-le, pe lungime, în fâşii late de 1/2 cm.

 

Stropeşte cicoarea cu ulei de măsline extravirgin şi condimentează cu sare şi piper, după gust. Pune pe foc un grătar (sau o tigaie din fontă ori teflon, cu fundul gros) şi frige-le circa 3 minute.

Aprinde şi încălzeşte cuptorul la 180° C. Pune cicoarea într-un vas ceramic termorezistent, apoi taie mozzarella în felii şi aşază-le deasupra .

Pune vasul în cuptor pentru circa 6 minute. Presară preparatul cu feliuţe subţiri de prosciutto şi serveşte-1 cald.

Salată de cicoare roşie cu mozzarella si prosciutto

Salată de cicoare roşie cu mozzarella si prosciutto

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.