Salată de cicoare roşie cu mozzarella si prosciutto
PrinteazaO reteta simpla de Salată de cicoare roşie cu mozzarella si prosciutto din: cicoare rosie, mozzarella, prosciutto, ulei de masline extravirgin, sare si piper.
- 500 g cicoare roşie (radicchio)
- 400 g mozzarella
- 150 g prosciutto
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper
Mod de preparare:
Îndepărtează baza frunzelor de cicoare şi spală-le foarte bine. Scurge-le de apă, usucă-le şi taie-le, pe lungime, în fâşii late de 1/2 cm.
Stropeşte cicoarea cu ulei de măsline extravirgin şi condimentează cu sare şi piper, după gust. Pune pe foc un grătar (sau o tigaie din fontă ori teflon, cu fundul gros) şi frige-le circa 3 minute.
Aprinde şi încălzeşte cuptorul la 180° C. Pune cicoarea într-un vas ceramic termorezistent, apoi taie mozzarella în felii şi aşază-le deasupra .
Pune vasul în cuptor pentru circa 6 minute. Presară preparatul cu feliuţe subţiri de prosciutto şi serveşte-1 cald.
Salată de cicoare roşie cu mozzarella si prosciutto
Poftă bună!