Salata de ciuperci cu cotlete de miel
PrinteazaO reteta delicioasa de salata de ciuperci cu cotlete de miel din: ciuperci, usturoi, salate, morcovi, ulei de masline, sare, piper, coriandru, patrunjel, iaurt, smantana, suc de portocale si cotlete de miel.
- 200 g de ciuperci (champignons)
- 3 fire de usturoi
- 3 salate
- 2 morcovi mari
- 3 linguri de ulei de măsline
- sare
- piper
- 1/2 de legătură de coriandru sau de pătrunjel
- 200 g de iaurt slab
- 100 g de smântână fermentată
- 2-3 linguri de suc de portocale
- 8-12 cotlete de miel
Mod de preparare:
Pregătiţi ciupercile, legumele şi salata. Tăiaţi ciupercile în jumătate sau în patru. Tăiaţi usturoiul inele, iar salata bucăţi. Daţi morcovii pe râzătoare.
Prăjiţi ciupercile cca. 5 minute în 2 linguri de ulei, condimentaţi-le, apoi aşezaţi-le într-un castron. Tocaţi coriandrul mărunt. Amestecaţi ciupercile cu iaurtul, smântână, sucul de lămâie, sarea şi piperul.
Prăjiţi cotletele în 2 linguri de ulei câte 2-3 minute pe fiecare parte, apoi condimentaţi-le. Aşezaţi cotletele peste salată şi serviţi totul alături de sosul pregătit.
Poftă bună!