Salata de ciuperci cu sos de lamaie
PrinteazaSalata de ciuperci cu sos de lamaie din: ciuperci, lamai, usturoi, ulei, otet, mustar, margarina, busuioc, sare, piper.
- 10 ciuperci mari
- 2 lămâi
- 2 căţei de usturoi
- 2 linguri de ulei
- 1 lingură oţet
- 1 linguriţă de muştar
- margarină
- busuioc
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ciupercile se curăţă, se spală, se şterg şi se pun pe grătar cu cupa în sus. In cupă se pune un pic de ulei şi o bucăţică de margarină. Se frig până devin aurii, apoi se aşază pe farfurie.
Se amestecă foarte bine sucul de la o lămâie şi coaja rasă cu oţetul, usturoiul pisat, 2 linguri de ulei şi muştarul. La sfârşit se adaugă cealaltă lămâie tăiată bucăţele. Acest sos se adaugă peste ciuperci.
Se ornează cu busuioc tocat mărunt. Se servesc cu pâine prăjită.
Pofta buna!
Imi place salata de ciuperci