Salată de ciuperci cu usturoi

Printeaza

Salată de ciuperci cu usturoi 

Ingrediente:Salată de ciuperci cu usturoi

  • ciuperci
  • sare de lăniîie
  • ulei
  • piper
  • sare
  • mărar
  • zeamă în care au fiert ciupercile
  • usturoi

 

Mod de preparare:

Se aleg ciuperci mici, tinere şi albe, care se spală bine în mai multe ape. Se fierb în apă clocotită, în care s-a adău­gat sare şi un vîrf de cuţit de sare de lăniîie, pentru a le menţine albe. După ce au fiert 15 min, se scot din apă, se pun într-o strecurătoare şi se răcesc cu apă rece (zeama în care au fiert ciupercile se întrebuinţează la mâncărurile cu sos).

Se taie apoi ciupercile fideluţă sau felii, dacă sînt mici şi rotunde, se aşază într-o salatieră şi se amestecă cu un sos preparat din ulei, sare de lămîie, piper, mărar, sare şi puţină zeamă în care au fiert ciupercile. Pentru cei cărora le place usturoiul, se freacă pe dină­untru pereţii salatierei cu usturoi.

Această salată se serveşte ca aperitiv sau la diferite fripturi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.