Salata de ciuperci cu usturoi
PrinteazaSalata de ciuperci cu usturoi
- 1 kg ciuperci proaspete sau conservate
- 150 ml ulei
- 2 căpăţâni usturoi
- 10 ml oţet
- piper boabe
- 4 foi de dafin
- 150 ml oţet
- 1 legătură pătrunjel verde
- sare
Mod de preparare:
Cureţi ciupercile şi le speli bine. Cureţi usturoiul şi-l zdrobeşti. Pătrunjelul îl speli şi îl toci mărunt. Ciupercile le fierbi în apă clocotită cu sare, timp de 15 minute. A
daugi piper boabe, foi de dafin şi oţet. Scurgi apoi ciupercile de zeamă, le tai felii, le amesteci cu usturoiul pisat şi ulei.
Adaugi puţin din zeama în care au fiert. Le serveşti cu puţin pătrunjel verde deasupra.
Pofta buna!