Salata de ciuperci cu vin
PrinteazaSalata de ciuperci
- piper
- sare
- 1 pahar vin
- 1 lingură oţet
- 1 vârf cuţit cimbru uscat
- 1 kg ciuperci, din cele cărnoase, ce se întăresc la fiert – păstrăviori de fag, mânătărci, ciuperci albe de cu
- 1 lingură untdelemn
- 3 căţei usturoi
- 1 lingură oţet (sau cât vă place)
- puţină zeamă de la ciuperci
- mărar
- pătrunjel
Mod de preparare:
Ciupercile se grijesc bine în mai multe ape asta e mai uşor dacă se rupe piciorul de pălărie.
Se pun la fiert într-o zeamă de 1 litru apă cu piper, sare, vin, oţet şi cimbru.
După un sfet de oră de clocot ciupercile se scurg şi se lasă să se răceas.
Verdeaţa se toacă usturoiul se pisează pastă .
Se taie ciupercile felii subţiri, se stropesc cu oţet, ulei, usturoi, 1-2 linguri din zeama lor.
Pofta buna!