Salata de ciuperci marinate cu ceapa rosie si usturoi
PrinteazaSalata de ciuperci marinate cu ceapa rosie si usturoi din: ciuperci, patrunjel, suc de lamaie, ceapa rosie, ulei de masline, usturoi, sare, piper.
- 300 g ciuperci champignon (cat mai mici)
- 1/2 legatura patrunjel
dressing:
- suc de lamaie
- 80 ml ulei de masline
- 1 lingura ceapa rosie tocata foarte marunt
- 1 catel de usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curătă ciupercile de picioruşe şi se taie după preferinţă. Se adaugă pătrunjelul tocat şi se amestecă. Intr-in bol se pune uleiul, apoi se adaugă încet sucul de lămâie, amestecând tot timpul cu un tel mic, până amestecul devine vâscos. Se adaugă ceapa şi usturoiul strivite, apoi sarea şi piperul după gust.
Se toarnă dressingul peste ciuperci şi se amestecă astfel încât totul să fie acoperit de el. Se acoperă vasul şi se pune în frigider pentru 2-3 ore.
Salata de ciuperci marinate cu ceapa rosie si usturoi
Pofta buna!