Salata de ciuperci marinate cu ceapa rosie si usturoi

Printeaza

Salata de ciuperci marinate cu ceapa rosie si usturoi din: ciuperci, patrunjel, suc de lamaie, ceapa rosie, ulei de masline, usturoi, sare, piper.

Ingrediente:Salata_de_ciuperci_marinate_cu_ceapa_rosie_si_usturoi

  • 300 g ciuperci champignon (cat mai mici)
  • 1/2 legatura patrunjel

dressing:

  • suc de lamaie
  • 80 ml ulei de masline
  • 1 lingura ceapa rosie tocata foarte marunt
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curătă ciupercile de picioruşe şi se taie după preferinţă. Se adaugă pătrunjelul tocat şi se amestecă. Intr-in bol se pune uleiul, apoi se adaugă încet sucul de lămâie, amestecând tot timpul cu un tel mic, până amestecul devine vâscos. Se adaugă ceapa şi usturoiul strivite, apoi sarea şi piperul după gust.

Se toarnă dressingul peste ciuperci şi se amestecă astfel încât totul să fie acoperit de el. Se acoperă vasul şi se pune în frigider pentru 2-3 ore.

Salata de ciuperci marinate cu ceapa rosie si usturoi

Salata_de_ciuperci_marinate_cu_ceapa_rosie_si_usturoi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.