Salata de ciuperci marinate cu masline
Printeaza
- un kilogram de ciuperci
- sare
- ulei de masline
- 1-2 lingurite zahar
- otet aomatic
- piper
- masline verzi
- 2-3 catei de usturoi
- cascaval ras
- patrunjel verde tocat marunt
Mod de preparare:
Se curăţă şi se spală bine ciupercile şi se pun la fiert într-o oală cu apă şi cu puţină sare. Se lasă să fiarbă până se înmoaie, se scot din apă şi se lasă în sită să se scurgă.
Se pun într-un bol uleiul, sarea, zahărul, oţetul şi pătrunjelul tocat mărunt, se amestecă bine şi se lasă la frigider. Se curăţă şi usturoiul de coajă şi se jpune în sos.
Se rade caşcavalul pe răză- toarea mică, se lasă la rece. Se pregătesc măslinele verzi, se scot sâmburii sau se taie feliuţe subţiri.
După ce aţi pregătit toate ingredientele, ciupercile se taie bucăţele şi pe deasupra se toarnă sosul pregătit. Dacă doriţi să fie mai acre, măriţi cantitatea de oţet aromatic şi pe deasupra presăraţi caşcavalul ras.
Poftă bună!