Salata de cod
PrinteazaSalata de cod din: file de cod, dovlecel, morcovi, ceapa, ardei, fasole, stafide, sare, piper.
- 500 g file de cod dezosat
- 1 dovlecel zucchini
- 2 morcovi
- 1 ceapă
- 1 ardei gras roşu
- 1 ardei gras galben
- 200 g fasole boabe din conservă
- 50 g stafide
- sare
- ulei
Mod de preparare:
Spală fileurile de cod şi pune-le la fiert timp de 10 minute în puţină apă cu sare. Scoate-le cu o paletă şi taie-leîn bucăţi mari.
Curăţă legumele de coajă, spală-le şi taie morcovul rondele, ceapa în felii mari, iar dovlecelul zucchini în felii mici, după ce i-ai scos miezul.
Spală ardeii graşi, curăţă-i de seminţe şi taie-i cuburi. Inăbuşă legumele în două linguri cu ulei şi 100 ml de apă. Scoate-le într-un castron, adaugă fasolea boabe din conservă, stafidele şi bucăţile de cod.
Potriveşte de sare şi amestecă uşor să nu se sfărâme peştele.
Pofta buna!