Salata de conopida cu capere
PrinteazaSalata de conopida cu capere din: conopida, ulei, usturoi, capere, rosie, arahide, stafide, patrunjel.
- 1 conopidă medie, ruptă în bucheţele
- 300 ml supă de pui
- 6 linguri cu ulei de măsline
- 2 căţei de usturoi, curăţaţi şi feliaţi
- 1 roşie uscată, tăiată mărunt
- 1 lingură cu stafide
- 2 linguri cu arahide, rumenite uşor
- 3 linguri cu capereîn saramură, scurse
- coaja şi sucul de la 1/2 lămâie
- 2 linguri cu pătrunjel, tăiat mărunt
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 200°C.
Pune bucheţelele de conopidă într-o tavă, stropeşte-le cu 1 lingură de ulei, acoperă cu folie şi coace timp de 40 de minute, întorcând bucheţelele la mijlocul timpului de preparare.
Intre timp, încălzeşte uleiul rămas într-o tigaie mică şi prăjeşte feliile de usturoi câteva minute, la tigaia de pe foc şi las-o deoparte câteva minute, apoi scoate usturoiul.
Pune în tigaie roşia, stafidele, arahidele şi caperele. Amestecă bine, apoi adaugă coaja şi sucul de lămâie, după gust. Scoate conopida din tavă şi aşaz-o pe un platou.
Stropeşte-o cu dressing şi presară pătrunjelul.
Salata de conopida cu capere
Pofta buna!