Supa de fasole alba pasata cu crutoane
PrinteazaSupa de fasole alba pasata cu crutoane
- 300 g fasole albă
- 2 cepe
- 1 morcov
- pătrunjel
- păstârnac
- suc de roşii
- sare
- puţin cimbru
- 80 ml ulei
- 4 l apă
- crutoane
Mod de preparare:
Alegi fasolea, o speli şi o pui de seara la înmuiat, în apă rece. A doua zi o scurgi şi o pui la fiert într-un litru de apă rece. Ii schimbi apa după ce-a dat în clocot, după care o pui din nou la fiert în 3 l apă şi zarzavat.
Când s-au înmuiat bine fasolea şi zarzavatul, treci totul prin sită. Sărezi după gust, subţiezi cu zeama în care au fiert, freci cu ulei şi adaugi cimbru. Serveşti supa presărată cu verdeaţă şi crutoane.
Pofta buna!