Salata de conopida cu masline si capere
PrinteazaSalata de conopida cu masline si capere din: conopida, ou, ceapa verde, tulpina de telina, ardei gras, masline, capere, salata, ciuperci, usturoi, sare, piper, otet de vin, mustar de dijon, ulei de masline.
- o capatana de conopida separata in buchetele
- un ou fiert tare
- 2 cepe verzi tocate
- o tulpina de telina tocata
- un ardei gras tocat
- o mana de masline fara samburi
- o lingura de capere
- cateva foi de salata
- o mana de ciuperci feliate din conserva
- 2 catei de usturoi zdrobiti
- sare si piper dupa gust
- o lingura si jumatate de otet de vin
- o lingurita de mustar de Dijon
- 6 linguri de ulei de masline
Mod de preparare:
Pisaţi gălbenuşul fiert cu furculiţa şi amestecati-l cu un căţel de usturoi zdrobit şi putină sare.
Albuşul tocati-l şi amestecati-l cu conopida, cepele, telina, ardeiul gras, salata, ciupercile felii, măslinele şi caperele.
Pentru dressing, pisaţi celălalt căţel de usturoi cu sare până devine pastă.
Adăugaţi oţetul, muştarul şi uleiul, asezonaţi cu sare şi piper şi bateţi bine. Turnaţi peste salată şi adăugaţi gălbenuşul. Amestecaţi şi serviţi.
Salata de conopida cu masline si capere
Pofta buna!