Salată de conopidă cu mazare si castravete
PrinteazaSalată de conopidă cu mazare si castravete
- 1 conopidă
- 300 g mazăre din conservă sau congelată
- 1 ceapă
- 1 castravete
- 2 ouă
- ulei
- muştar
- 1 ţelină
- sare şi piper
- 1 căţel usturoi
Mod de preparare:
Cureţi conopida şi o pui să fiarbă în apă. Cureţi apoi ţelina şi o pui la fiert separat. Intre timp, tai ceapa mărunt şi pisezi usturoiul. Scurgi şi mazărea şi o dai în câteva clocote în apă cu sare.
După ce a fiert conopida, o strecori, o pasezi şi procedezi la fel şi cu ţelina. Pregăteşti şi maioneza dintr-un gălbenuş crud şi unul fiert, ulei şi muştar, apoi o amesteci cu toate legumele şi potriveşti gustul de sare şi piper.
Pui salata într-un castronaş şi o ornezi cu boabe de mazăre.
Poftă bună!