Salata de conopida cu nuca
PrinteazaO reteta de salata de conopida cu nuca din: conopida, morcovi, telina, miez de nuca, maioneza, suc de lamaie, smantana, capere, sare, piper alb, rosii si salata verde.
- 1 kg conopidă
- 400 g morcovi
- 300 g ţelină
- 200 g miez nucă
- 200 g maioneză
- 175 g smântână
- 10 g suc lămâie
- 50 g muştar
- 15 capere
- sare
- piper alb
- roşii
- puţină salată verde
Mod de preparare:
Conopida se spală bine şi se pune la fiert în apă clocotită circa cinci minute. Se scurge de apă şi se lasă să se răcească bine. Morcovii şi ţelina se spală, se curăţă şi se taie julien. Miezul de nucă se pisează. Se amestecă aceste ingrediente între ele, adăugându-se maioneza, smântână, muştarul, caperele, sarea şi piperul şi se omogenizează cât mai bine. Se ornează cu felii de roşii şi salată verde.