Salata de conopida si crenvursti
PrinteazaSalata de conopida si crenvursti din: conopida, crenvursti, ceapa rosie, ceapa verde, mustar, ulei de masline, lamaie, sare.
- 1 conopidă (600-700 g)
- 4 crenvurşti
- 1 ceapă roşie
- 2 fire ceapă verde
- muştar
- ulei de măsline
- zeamă de lămâie
- sare
Mod de preparare:
Se desface bucheţele conopida. Se pune apă la fiert cu sare şi două linguri de zeamă de lămâie şi se fierbe conopida, apoi se strecoară şi se lasă să se răcească.
Intre timp, se taie felii crenvurştii. Se taie felii ceapa roşie şi se amestecă într-un castron cu crenvurştii. Se presară ceapa verde, tăiată mărunt.
Se prepară un sos marinat din două linguri de lămâie, o lingură de muştar, piper şi patru linguri de ulei de măsline. Se toarnă peste crenvurşti, se încorporează uşor conopida şi se serveşte.
Pofta buna!