Salata de conopida si morcovi
PrinteazaSalata de conopida si morcovi din: conopida, morcovi, ceapa, capere, patrunjel, otet, mustar, ulei de masline, maioneza.
- o conopida
- 2 morcovi raşi
- l ceapă roşie
- 2 linguriţe de capere
- 2 linguriţe de pătrunjel
- 1 lingură de oţet din vin alb
- 1 linguriţă de muştar Dijon
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 linguriţă de maioneză
Mod de preparare:
Se desface o conopidă mică în bucheţele, tăindu-le pe cele mari în felii subţiri. Se amestecă cu 2 morcovi raşi, l ceapă roşie tocată mărunt, 2 linguriţe de capere clătite şi scurse şi 2 linguriţe de pătrunjel tocat.
Se amestecă 1 lingură de oţet din vin alb cu 1 linguriţă de muştar Dijon, se asezonează, apoi se adaugă 2 linguri ulei de măsline şi 1 linguriţă de maioneză. Se toarnă peste salată şi se amestecă bine.
Pofta buna!