Salata de conopida si ou
PrinteazaSalata de conopida si ou din: conopida, oua, mustar, fulgi de chili, patrunjel, ulei, sare, piper.
- 1 conopidă mică
- 4 ouă fierte
- 1 gălbenuş nefiert
- 1 linguriţă de muştar cu hrean
- 1/2 linguriţă de fulgi de chili
- pătrunjel
- ulei
- sare
- piper alb
Mod de preparare:
Spală conopida şi desfă-o în bucheţele. Fierbe-le pe baie de abur cât să rămână ferme.
Intre timp, pregăteşte o maioneză dintr-un gălbenuş fiert şi unul nefiert. Pune sare, piper alb şi toarnă uleiul. Când se leagă, adaugă muştarul şi fulgii de chili.
După ce conopida a fiert, dă-o printr-un jet de apă rece, scurge-o şi aşaz-o pe un platou. Decorează cu jumătăţi de ou fiert şi toarnă sosul de maioneză.
Decorează cu pătrunjel verde.
Poftă bună!