Salata de conopida si zucchini

Printeaza

Salata de conopida si zucchini din: conopida, zucchini, ceapa verde, masline, suc de portocale, ulei, otet, tarhon, coaja de portocala, sare, piper, salata verde.

Ingrediente:Salata de conopida si zucchini

  • 250 g conopida
  • 250 g zucchini taiati cubulete
  • 3 cepe verzi
  • 10 masline
  • 25 ml ulei
  • 25 ml suc de portocale
  • 1/2 lingurita otet
  • 1/4 lingurita tarhon
  • 1/2 lingurita coaja de portocala rasa
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper
  • 120 g salata verde

Mod de preparare:

Fierbi conopida in putina apa, timp de 5-8 minute, pentru a se patrunde putin, o scurgi apoi si o clatesti cu apa rece. Pui apoi conopida intr-un castron mare, adaugi dovleceii, ceapa si maslinele, amestacand ingredientele intre ele.

Intr-un alt vas combini uleiul, sucul de portocale, otetul, tarhonul, coaja de portocala, sarea si piperul, amestecand bine pana la omogenizare. Torni acest suc peste conopida si legume. Adaugi salata verde clatita si amesteci din nou toate ingredient€ele. Acoperi salata si o pastrezi la frigider circca 2 ore inainte de a fi servita.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.