Salata de conopida si zucchini
PrinteazaSalata de conopida si zucchini din: conopida, zucchini, ceapa verde, masline, suc de portocale, ulei, otet, tarhon, coaja de portocala, sare, piper, salata verde.
- 250 g conopida
- 250 g zucchini taiati cubulete
- 3 cepe verzi
- 10 masline
- 25 ml ulei
- 25 ml suc de portocale
- 1/2 lingurita otet
- 1/4 lingurita tarhon
- 1/2 lingurita coaja de portocala rasa
- 1/2 lingurita sare
- 1/4 lingurita piper
- 120 g salata verde
Mod de preparare:
Fierbi conopida in putina apa, timp de 5-8 minute, pentru a se patrunde putin, o scurgi apoi si o clatesti cu apa rece. Pui apoi conopida intr-un castron mare, adaugi dovleceii, ceapa si maslinele, amestacand ingredientele intre ele.
Intr-un alt vas combini uleiul, sucul de portocale, otetul, tarhonul, coaja de portocala, sarea si piperul, amestecand bine pana la omogenizare. Torni acest suc peste conopida si legume. Adaugi salata verde clatita si amesteci din nou toate ingredient€ele. Acoperi salata si o pastrezi la frigider circca 2 ore inainte de a fi servita.
Pofta buna!