Salată de conopidă
PrinteazaSalată de conopidă
- 1 conopidă mare
- 3 linguri ulei
- 1 lingură oţet sau zeamă de lămîie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbem conopida întreagă. După ce a fiert o lăsăm puţin să stea în apa în care a fiert, apoi o scoatem şi o punem într-o salatieră.
Intr-o farfurie adîncă pregătim sosul din ulei, sare, piper, zeama de la o jumătate de lămîie sau, după plac, o lingură de oţet, Amestecăm totul adăugind şi o lingură din apa în care a fiert conopida.
Presărăm pătrunjel tocat. Batem bine cu furculiţa şi turnăm sosul peste conopidă. Pentru ca sosul să pătrundă bine conopida şi aceasta să capete astfel gust de salată, este bine să crestăm conopida în cîteva locuri, sau să separăm bucheţele de conopidă şi după aceea să turnăm sosul deasupra.
Putem servi ca fel de mancare sau ca salată la fripturi, rasol etc.
Pofta buna!