Salata de crab si sparanghel
PrinteazaSalata de crab si sparanghel din: sparanghel, lastare de mazare, castravete, carne de crab, suc de lime, ulei de masline, otet, zahar, sos, ardei.
- 200 g vârfuri de sparanghel
- 2 mâini mari de lăstare de mazăre
- 1/2 castravete, tăiat fâşii
- 100 g carne albă de crab (sau ton, din coservă)
Pentru dressing:
- sucul de la 1 lime
- 1 lingură ulei de măsline
- 2 linguri oţet din vin de orez
- 1 vârf de cuţit de zahăr
- 1 linguriţă sos thailandez de peşte
- 1 ardei iute roşu tocat mărunt
Mod de preparare:
Se fierbe sparanghelul în multă apă cu sare până devine fraged, cam 3 minute, apoi se scurge şi se răceşte sub jet de apă rece. Se pune deoparte pe un şervet de hârtie pentru a absorbi apa în exces.
Se amestecă toate ingredientele pentru dressing într-un bol mic şi se lasă deoparte.
Se aranjează frunzele şi castravetele pe o farfurie mare sau în patru farfurii mici, apoi se presară sparanghelul şi carnea de crab deasupra. Se stropeşte cu dressing chiar înainte de servire.
Salata de crab si sparanghel
Pofta buna!